Propilén-glikol

A propilén-glikol tiszta, szirupos folyadék. Színtelen, szagtalan, íztelen. Szintetikus, vízben teljesen oldódó anyag, mely segít a bőrnek felszívni a nedvességet. Segít lágyítani és könnyebben fésülhetővé tenni a hajat.

Leírás

A propilén-glikol sokoldalú vegyület. Mivel széles körben használják, sokat tudunk a hatásairól. Használata biztonságos mind az élelmiszeriparban, mind a kozmetikaiparban és a gyógyszergyártásban is. A Lush évtizedek óta használja, de még egyetlen egészségügyi panasz sem merült fel a propilén-glikollal kapcsolatban.

A propilén-glikol folyékony vivőanyag, ami azt jelenti, hogy segít a vízalapú összetevők bőrre juttatásában. Felszívja a nedvességet, így gátolja a baktériumok szaporodását, tartósítva a terméket. Hajápolási termékekben lágyítja a hajat és könnyebbé teszi az átfésülését.

Hatékony olajokkal kombinálva – például olíva, mandula és jojoba – ez segít a hidratálásban növeli a haj húzószilárdságát és védi a hajat a szárazságtól. Karragénkivonattal és nátrium-laurét-szulfáttal kombinálva öntartósító szilárd tusfürdőzselét képez, melynek gyengéd habja lágyítja a bőrt.

Mivel a propilén-glikolt általában petrokemikáliákból vonják ki, 2014-ben minden termékünkből eltávolítottuk és szorbitollal helyettesítettük. 2017-ben felfedeztek egy új, növényiolaj-alapú forrást, így a propilén-glikol fokozatosan visszakerült a termékeinkbe. Az új verzió pálmaolajmentes és általában repceolajból, kókuszolajból vagy más növényi származékokból készül, a hozzáférhető termés típusától függően.

X