Általános információk az ízesítő koncentrátumok eltarthatóságáról.

Miért van lejárati ideje az aromakoncentrátumoknak, és hogyan határozzák meg ezt a dátumot?

Az eltarthatóságot a gyártó határozza meg tapasztalatok vagy stabilitási vizsgálatok alapján. Látjuk a gyártókat, akik 6 hónapig határozzák meg az eltarthatóságot, és másokat, akik 5 évet kínálnak. A gyártók tájékoztatják az eltarthatósági időről, hogy jelezzék azt az időszakot, amikor a hatásfok változásának foka elfogadható szinten van. Nincs pontos törvény vagy szabály, amely kimondja a lejárati dátum meghatározásának módját. Bizonyos területeken, például vegyszerek vagy e-folyadékok esetében, még a lejárati dátumot sem kötelező feltüntetni a terméken.

A  Vape and Vape-nál mindig arra törekszünk, hogy az általunk szállított ízesítő koncentrátumokon legalább 12 hónap eltarthatósági idő maradjon. Ha azt tapasztalja, hogy olyan terméket kap az Vape and Vape -tól, amelynek lejárati ideje 3 hónapnál rövidebb, ne habozzon kapcsolatba lépni a Vape and Vape -val a visszaküldés vagy csere miatt. Mindig használhatja józan eszét, vagy szagolhatja/kóstolhatja a terméket, ha nem biztos abban, hogy a koncentrátum még használható.

Vegye figyelembe, hogy amikor az ízesítőkoncentrátumokat új, új tulajdonságokkal rendelkező termékhez keverik, az új termék eltarthatósági idejét a bejövő nyersanyagtól függetlenül kell meghatározni. Az aroma koncentrátum stabilitását számos paraméter befolyásolja, beleértve az összetételt, a gyártási folyamatot és a tárolási körülményeket. Egyes összetevők meglehetősen instabilak, az egyik példa a savanyú aromák, amelyeknél gyakran 6 hónapnál rövidebb lejárati időt látunk. Az ízesítés kezelése is befolyásolja az eltarthatóságot.

A magas hőmérsékleten, közvetlen napfényben tárolt és gyakran kinyitott palackok eltarthatósága rövidebb, mint a hidegen és sötétben tárolt bontatlan palackoké.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 
 
 

Sütiket használunk, hogy javítsuk weboldalunkon a felhasználói élményt. A webhely böngészésével elfogadja a cookie -k használatát.
Termék hozzáadva!
A termék már benne van a kívánságlistában!